Kolesarstvo

Po slovenski obali se razprostirajo številne označene in neoznačene kolesarske poti različnih težavnosti. Na izlet se lahko popeljete po čudovitih urejenih, asfaltiranih kolesarskih progah, za tiste bolj drzne pa kolesarske poti vodijo tudi po makadamskih in gozdnih cestah, posute z različno zahtevnimi vzponi in razburljivimi spusti.

Najbolj znana kolesarska pot je označena, razgibana in dokaj nezahtevna, med Izolo in Sečovljami. Za tiste, ki želijo raziskovati tudi del istrskega zaledja je prava izbira srednje zahtevna kolesarska pot okoli Tinjana. Zanimiva avantura čez izolsko zaledje za kondicijsko bolj pripravljene kolesarje pa je odlična kolesarska tura, dolga 53,90 km, po izolskem zaledju. Več o treh najbolj znanih kolesarskih poteh lahko najdete tukaj. V veliko pomoč vam lahko služi zemljevid kolesarskih poti po slovenski Obali. 
 


 

Tek ali hoja

Ob slovenski Obali lahko najdete številne poti za različne zahtevnostne stopnje teka. Na njih se lahko preizkusijo tako začetniki kot tekači maratonci. Ena izmed bolj poznanih obmorskih poti je pot od Kopra do Izole, ki poteka ob nekdanji železnici Parazzana in se konča v Simonovem zalivu. Čeprav je pot razgibana in živahna, je vsekakor primerna tudi za začetnike. Za še več idej in navdih si lahko pomagate z aplikacijo Endomondo, kjer lahko tekači sami objavljajo zanimive tekaške poti.

Poti, ki so namenjene tako kolesarjem kot tekačem, so primerne tudi za pohodnike in nordijsko hojo. Le-ta je izredno zdrava in telesu naravna aktivnost, pri kateri uporabljamo večino mišičnih skupin, zato z njo krepimo celotno telo. Če ste ljubitelji hoje in pohodništva nasploh, potem je nordijska hoja odlična nadgradnja, ki je primerna za vse generacije.Sports Tracker - Kolesarske poti      Ride with GPS - Najdi pravo pot 

qr code                         qr code


V ritmu valov in zdravega življenja

Prebudite telo in duha s sproščujočim jutranjim tekom ob prijetnih zvokih morja ali se podajte na atraktivno kolesarsko turo po razgibanih poteh obalnega zaledja. Slovenska obala odpirata možnosti za vse, ki želite svoj oddih preživeti s polno mero aktivnosti in razgibanih doživetij.

Morje je naše največje igrišče! Potopite se v morske gladine in odkrivajte podvodni svet Jadrana, zajadrajte z vetrom v laseh ali se s SUPom podajte na raziskovanje klifov Krajinskega parka Strunjan. Pester zalogaj doživetij vas čaka tudi v vseh skritih kotičkih obmorskih mest in zaledja. Sprehodite se po poteh z očarljivimi razgledi, kolesarite med oljčnimi nasadi ter se spotoma okrepčajte v s tradicijo prežetih istrskih gostilnah z bogato kulinarično ponudbo.

Poiščite svojo novo morsko strast

Razmeroma plitko Jadransko morje, ki v Piranskem zalivu ne presega globine 35 m, je idealno izhodišče za odkrivanje razburljivih užitkov atraktivnih vodnih športov. S SUP-om odkrivajte slikovito obalo kar z morske strani, izkoristite ugodni veter in odjadrajte dogodivščinam naproti, poglejte v globine morja na tečaju potapljanja ali se preizkusite v kateri od preostalih adrenalinskih aktivnosti, ki jih neposredna bližina morja ponuja.

Potapljanje

Potapljanje

Razgibano morsko dno z bogato favno in floro je ...
 

Kajtanje

Kajtanje

Izkoristite moč vetra in uživajte v novih morskih izzivih.

Supanje

Supanje

Oglejte si slikovito obalo še iz morske strani.

Veslanje

Veslanje

Začutite mir in spokojnost narave ob vsakem zamahu vesla.

Jadranje

Ladijski izleti

Odplujte z vetrom ...

Ribolov

Ribolov

Preživite prijetne družabne urice na tradicionalnem ribiškem čolnu.

Želite svežo dozo adrenalina?

Poletite nad Portorožem in doživite slikovito obmorsko pokrajino kar iz zraka! Navdihujoč panoramski polet ali dih jemajoč skok v tandemu – začinite svoj dan z edinstvenim doživetjem, ki bo pospešilo vaš srčni utrip in ustvarilo večne spomine, o katerih boste še dolgo z navdušenjem govorili.


Na Aerodromu Portorož izvajamo panoramske polete čez celo leto z motornim letalom Cessna 172, v katerem je prostora za tri potnike in pilota. Aerodrom Portorož od 75.00€.

                                                                                                       TANDEMSKI SKOKI                                           

  Ali si skoka resnično želite? Večina ljudi na to vprašanje odgovori pritrdilno.